DOCENT

IMG_1612.jpg

Ik ben Ineke Treure. Ik kom uit Rotterdam maar woon al bijna 27 jaar in Bleiswijk. In 1994 heb ik mijn baan als fiscaal jurist op een belastingadvieskantoor opgezegd in verband met mijn gezin. Ik kreeg toen ook tijd om een oude hobby weer op te pakken: Spaans! 

Ik ging cursussen volgen bij het talencentrum van de Universiteit Leiden en reisde regelmatig naar Spanje om les te nemen, onder andere aan de universiteiten van Salamanca en Málaga.

Inmiddels had ik ontdekt dat ik het ook leuk vond om les te geven en gaf ik Spaans op basisscholen in Delft en Bleiswijk. Inmiddels doe ik dat in Bleiswijk al dertien jaar. Ook heb ik als vervanger meerdere keren Spaans gegeven in de bovenbouw van het VWO in verband met zwangerschapsverlof van de eigen leerkracht. 

 

Ik wilde steeds verder met mijn Spaans. Daarom ben ik in september 2013 gaan studeren aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht (ITV). In september 2016 ben ik daar afgestudeerd en in februari 2017 heb ik mij laten beëdigen als tolk Spaans.

Mijn passie, het Spaans, wil ik het liefst met zoveel mogelijk mensen delen en daarom organiseer ik cursussen in Bleiswijk. Mag ik jou/u verwelkomen?

 

¡Bienvenido! 

Zonnig en Spaans in de media

 

"Mijn job is top! Docent en tolk Spaanse taal Ineke Treure" op www.hartvanlansingerland.nl

'"Het lesgeven in de Spaanse taal vind ik sowieso leuk, maar het allerleukste is eigenlijk dat er voor mensen deuren opengaan", zegt Ineke. "Zo is er bijvoorbeeld iemand die opeens kan communiceren met de kleinkinderen in Zuid-Amerika en een ander zit in de muziek en zingt opeens beter in het Spaans. Je kunt dus echt iets voor mensen betekenen."' 

Door Andrea van der Houwen

Gepubliceerd in Hart van Lansingerland

5 Ineke Treure - Mijn job is Top - Docen