top of page

DOCENT

IMG_1612.jpg

Ik ben Ineke Treure. Ik kom uit Rotterdam maar woon al bijna 30 jaar in Bleiswijk. In 1994 heb ik mijn baan als fiscaal jurist op een belastingadvieskantoor opgezegd in verband met mijn gezin. Ik kreeg toen ook tijd om een oude hobby weer op te pakken: Spaans! Ik ging cursussen volgen bij het talencentrum van de Universiteit Leiden en reisde regelmatig naar Spanje om les te nemen, onder andere aan de universiteiten van Salamanca en Málaga.

Inmiddels had ik ontdekt dat ik het ook leuk vond om les te geven en gaf ik Spaans op basisscholen in Delft en Bleiswijk. Ik doe dat in Bleiswijk al vijftien jaar met veel plezier. Ook heb ik als vervanger meerdere keren Spaans gegeven in de bovenbouw van het VWO.

 

In september 2013 ben ik gaan studeren aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht (ITV). Na mijn afstuderen in september 2016 heb ik mij laten beëdigen als tolk Spaans. Ik heb toen de afweging gemaakt tussen het werken als tolk of het starten van een talenschool. Ik heb voor het laatste gekozen en mijn bedrijf Zonnig en Spaans opgericht.

Met Zonnig en Spaans ga ik in september 2023 aan het zesde cursusjaar beginnen. Het is fantastisch dat ik op deze manier van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik geniet van het overbrengen van de kennis van het Spaans, van alle nieuwe mensen die ik leer kennen en van de sfeer in de groepen.

Mijn passie, het Spaans, wil ik het liefst met nog veel meer mensen delen.

Mag ik jou/u verwelkomen in september? ¡Bienvenido! 

Zonnig en Spaans in de media

"Mijn job is top! Docent en tolk Spaanse taal Ineke Treure" op www.hartvanlansingerland.nl

'"Het lesgeven in de Spaanse taal vind ik sowieso leuk, maar het allerleukste is eigenlijk dat er voor mensen deuren opengaan", zegt Ineke. "Zo is er bijvoorbeeld iemand die opeens kan communiceren met de kleinkinderen in Zuid-Amerika en een ander zit in de muziek en zingt opeens beter in het Spaans. Je kunt dus echt iets voor mensen betekenen."' 

Door Andrea van der Houwen

Gepubliceerd in Hart van Lansingerland

5 Ineke Treure - Mijn job is Top - Docen
bottom of page