top of page

DE METHODE

Een cursus bij Zonnig en Spaans is anders dan andere taalcursussen. Alles draait bij ons om een natuurlijke manier van taalverwerving.

Luisteren en lezen

De twee belangrijkste pijlers van natuurlijke taalverwerving zijn luisteren en lezen. In de les spreekt de docent vanaf het begin Spaans. De docent zorgt ervoor dat het Spaans voor alle cursisten 100% begrijpelijk is. Dat is het allerbelangrijkste in de les: met aandacht luisteren naar het Spaans dat er gesproken wordt. Om het Spaans begrijpelijk te maken geeft de docent waar nodig de Nederlandse betekenis en ondersteunt de betekenis van de woorden tijdens het praten vaak met gebaren.

 

Naast het luisteren is ook lezen heel belangrijk om op een natuurlijke manier de taal te verwerven. Daarvoor heb je de uitgebreide bibliotheek van Zonnig en Spaans vanaf de eerste les tot je beschikking. Met de groep maken we bovendien ook meteen vanaf het begin verhalen in het Spaans. Die verhalen kun je daarna zelf lezen en je kunt er ook over meepraten in het Spaans.

 

Grammatica in context

In de verhalen zullen we soms ook kort de grammaticale elementen die in een verhaal 'verstopt' zitten benoemen. Zo leer je de regels van de taal op de meest effectieve en natuurlijke manier. Naarmate het niveau hoger wordt zal er meer expliciete aandacht gegeven worden aan de grammatica.

Communicatie

Naast het lezen en maken van verhalen is er ook iedere les een stukje persoonlijke communicatie waarbij je leert om iets over jezelf te vertellen en een stukje algemene communicatie waarbij zaken als de datum, het weer en de dagen van de week aan bod komen. 

Tot slot

Iedereen heeft de regie over zijn eigen leerproces. Naarmate je meer tijd beschikbaar hebt kun je natuurlijk grotere stappen maken, al is het heel persoonlijk wat jouw eigen doel is. Maar het is zeker aan te raden in de loop van de week thuis ook tijd te besteden aan het Spaans, op een manier die bij jouw leven en bij jouw manier van taalverwerving past. Daar zijn veel leuke manieren voor, die je in de les krijgt aangereikt.

De vele voordelen van deze manier van leren:

✔   Je leert met heel veel plezier (en dan leer je bewezen sneller en beter).

✔   De lessen zijn sterk communicatief gericht.

✔   De verhalen in de lessen zijn geschreven met de woorden die de Spanjaarden het meest gebruiken, daar heb je dus wat aan op vakantie!

 

✔   Je spreekt al vanaf de eerste les Spaans, hoe eenvoudig ook. Iedereen komt zonder angst over de drempel om te praten. 

De bibliotheek

IMG_0516 2.jpg

Het lidmaatschap van de bibliotheek van Zonnig en Spaans gedurende de cursus is inbegrepen in de cursusprijs. Zonnig en Spaans biedt deze bibliotheekservice omdat lezen heel effectief is om een taal te leren. 

 

De bibliotheek heeft een grote collectie Spaanse leesboekjes. De boeken zijn geschreven in overeenstemming met onze visie op taalverwerving, namelijk met gebruikmaking van de in het Spaans meest voorkomende woorden en structuren en veel herhaling.

 

Van de bibliotheek kun je gedurende de gehele cursus gebruikmaken.

bottom of page