DE METHODE

In de les spreekt de docent vanaf het begin Spaans. De docent zorgt ervoor dat deze Spaanse 'input' voor alle cursisten 100% begrijpelijk is. Dus: je hoeft alleen te luisteren en te begrijpen.

Om het Spaans begrijpelijk te maken geeft de docent waar nodig de Nederlandse betekenis en ondersteunen we de betekenis van de woorden tijdens het praten vaak met gebaren. Door het maken van gebaren onthoud je woorden sneller.

Met de groep maken we vanaf de eerste les verhalen in het Spaans. Die verhalen kun je daarna meteen al zelf lezen en je kunt erover meepraten in het Spaans. In de verhalen zullen we soms ook kort de grammaticale elementen die in een verhaal 'verstopt' zitten benoemen, dat noemen we grammatica pop-ups.

Iedere les doen we ook een stukje persoonlijke communicatie waarbij je leert om iets over jezelf te vertellen. Ook doen we iedere les een stukje algemene communicatie waarbij de datum, het weer, de dagen van de week e.d. aan bod komen. 

De vele voordelen van deze manier van leren:

✔   Je leert met heel veel plezier (en dan leer je bewezen sneller en beter).

✔   De lessen zijn sterk communicatief gericht.

✔   De verhalen in de lessen zijn geschreven met hoogfrequente woorden: woorden die de Spanjaarden het meest gebruiken, daar heb je dus wat aan.

 

✔   Je spreekt al vanaf de eerste les Spaans, hoe eenvoudig ook. Iedereen komt zonder angst over de drempel om te praten. 

De bibliotheek

 

IMG_0516 2.jpg

Behalve luisteren is ook lezen heel effectief om een taal te leren. Daarom heeft Zonnig en Spaans een bibliotheekservice. De bibliotheek heeft een enorme collectie Spaanse leesboekjes. De boeken zijn geschreven in overeenstemming met onze visie op taalverwerving, namelijk met gebruikmaking van de in het Spaans meest voorkomende woorden en structuren en veel herhaling.

Van de bibliotheek kun je gedurende de gehele cursus gebruikmaken.